Jag tycker att vintertid är överreklamerat – i alla fall tycker jag det från och med idag…som småbarnsförälder… smiley

Igår natt hade jag nattjouren men sedan sovmorgon. Inatt hade jag det omvända, dvs ”sovnatt” och sedan morgonpasset. Vilken nitlott!

Igår hade vi en väldigt konstig natt där alla tre barnen var vakna (händer numer väldigt sällan att alla tre är det, normalt är att en eller två av dem är det). I och lilla E var dessutom vakna samtidigt vilket gjorde att jag hade det rätt körigt ett tag när jag sprang mellan I som ropade på mig och lilla E som bara grät (P kan sova sig igenom ett bombanfall…). Det slutade med att I lugnade sig och jag och lilla E så småningom somnade om i sängen som står i hennes rum. Men min sovmorgon (utan barn) bestod av en timme mellan 8-9, och ett vakenpass mellan 5-7 – typiskt!

Inatt när jag hade sovnatt var det en lugnare natt men dock var barnen vakna en del så P har faktiskt fått hoppa upp och ner några gånger. Men nu kommer vi till varje småbarnsfamiljs mardröm – vintertiden. För i morse när jag hade morgonpasset så vaknar I (som normalt vaknar mellan 6.30-7) 5.30 – gammal tid!!! För första gången på evigheter. Vet ni vad det innebär i vintertid? 4.30! Så jag har redan varit vaken 2½ timma och klockan är inte ens 7…

Och det enda som vintertiden nu innebär för mig är att det är en timma längre dag att fördriva i väntan på att man ska få gå och lägga sig igen. Gäsp!