Småstaden är fantastisk, i alla fall är Mariestad det och jag antar att de flesta småstäder har samma charm och enkelhet. För att ta några exempel som jag kommit att fundera över under de dagar jag hittills varit i Mariestad.

I torsdags var vi som bekant på jouren med Ellen, Jag ringde sjukvårdsupplysningen och fick en tid 1½ timme senare för att komma till akuten/jouren här i Mariestad. I stockholm hade de sagt åt mig att också åka in men eftersom man inte får någon tid så måste man åka in med en gång och sedan kan man bli sittande i kö i flera timmar, bara för att konstatera att det inte var någon fara och sedan åka hem. I lördags var det dags för mig själv att åka in till jouren. Jag har dragits med segdragen astma som jag inte fick bukt med så till slut efter att inte ha sovit särskilt mycket natten till lördag ringer jag än en gång sjk-upplysningen och får en tid till kl 8 när jouren öppnar i Mariestad. Jag är lite tidig så jag råkar vara där 07:50, tre(!) minuter senare öppnar de luckan och jag får komma in med en gång!!! Innan de ens har öppnat! Var annars händer det om inte i en liten stad? Fem minuter senare träffar jag läkaren. 08:25 är jag helt färdigbehandlad och mår mycket bättre och får åka hem. Hemma hade de knappt märkt att jag var borta. Det är så SMIDIGT att bo i en liten stad.

För att inte tala om i torsdags när vi var hos Fredrik och Jojo, vi tog bilen dit men när det var dags att ta sig hem så packade vi bara in barnen i filtar och lade dem i vagnen och gick. Både vi och de tyckte det var supermysigt, det tog 10minuter och morgonen därpå var det bara att åka och hämta bilen, en omväg mamma och jag tog på vägen hem från stan på ca 5 minuter. I går var vi på andra sidan stan på grillkväll hos Pernilla och Robban dit också Nymans, Matte och Marie, Andersssons, Victor, Jonssons och Fredrikssons kommit. Vi grillade korv, spelade brännboll och hade jättetrevligt på fotbollsplanen bakom deras hus och alla utom vi cyklade eller gick dit. Vi hade heller inte haft några större svårigheter att cykla eller gå hem, det hade kanske tagit 45 minuter från andra sidan stan om vi velat det. Det är så fantastiskt härligt och enkelt. I Sthlm tar allt en evighet och det är alltid minst 20 minuter i bil/buss vad man än ska göra eller vem man än ska träffa.

Nu inser jag ju att allt har sina för och nackdelar så klart och att det säkert inte är jättekul att bo här jämnt. Som Lotta sade så finns det kanske inte ett så stort utbud av aktiviteter varken för stora eller små men hur mycket utnyttjar man i dagsläget Sthlms utbud? Nej, vi är inte på väg att flytta hem (inte som landet ligger just nu i alla fall) men det är ändå skönt att få komma hit och känna närheten till allt och vad mycket enklare allt blir när det är så nära. Såg förresten ett jättefint hus till salu på 170m2 för bara 2.2 miljoner… smiley

Nu när jag läser igenom mitt inlägg inser jag att detta var nog ett litet brandtal och svar på Sofias inlägg på sin blogg om sin ångest att lämna Sthlm. Så Sofia, jag tillägnar detta inlägg till dig!

Men innan jag avslutar vill jag bara säga att jag också, precis som Sofia, tycker väldigt mycket om att bo i Sthlm, men ibland inser man att småstaden har sina fördelar, helt klart.

Kram på er