Att frukosten är viktig har man ju alltid vetat och det är något som vi nu försöker överföra på våra barn. Och idag insåg jag att något verkligen går in hos de små, trots att man tror att man pratar för döva öron. Att de dessutom är noga med språket kom däremot som en liten överraskning:-)

Vi sitter vid frukosten och ska äta. Efteråt ska farmor komma och vi ska lämna av Isac hos Lelle (farmors man) där de ska köra traktor med grus vilket I ser framemot jättemycket. E, E jag och Farmor ska göra andra saker. Alltså, vi sitter vid frukosten och I vägrar till en början att äta, då utspelar sig följande konversation mellan syskonen

E: -“Du måste äta…annars du orkar inte köra traktor med Lelle”

I: (svarar inte, bara blänger på E)

E upprepar: -“Du måste äta…annars orkar du inte köra traktor med Lelle”

I svarar glatt: -“Nu du sa rätt”, varpå han direkt klättrar upp på stolen och börjar äta.

Så inte nog med att de vet att det är viktigt med frukost, det är dessutom viktigt att orden kommer i rätt följd när man ber dem äta… 🙂 Kom ihåg det alla föräldrar!

Dagen har för övrigt varit väldigt trevlig. Isac hade jättekul med Lelle och traktorn och E & E var nöjda med att köpa skor till farmor och sandaler och pyjamasar till E&I. Lunchen intogs ute på golfklubben där vi efterlämnade ett smärre kaos vid matbordet (vad underbart det är att bara resa sig och gå och slippa saneringen…). Väl hemma vallades alla tre barnen i resp vagnar och sedan sov de sött i 1½ timma som jag tillbringade med en bok i solen. På eftermiddagen har vi lekt, klippt gräset med morfar och gungat. Underbart med värmen, hoppas, hoppas, hoppas att sommaren blir lika fin som våren varit hittills!