Badet blev precis lika uppskattad som vi trodde. Vi var på Åbybadet i Göteborg. Är det någon som har vägarna förbi och har småbarn så är det definitivt värt ett besök. Det har en liten äventyrsvärld med säkert 5-6 olika små rutschkanor, valar som sprutar vatten, miniduschar från palmer, vattenhjul etc, allt i en bassäng med ett djup på ca 30 cm. Med andra ord perfekt för våra 2½-åringar att plumsa omkring i. Och när de tröttnade på det var det bara att välja någon av de två bubbelpoolerna (-“jag vill bada i bubblevattnet” citat Elvira) eller den 34-gradiga undervisningsbassängen.

Sist men absolut häftigast – det fanns även inte mindre än tre(!) vattenrutschbanor, alla av varierande svårighetsgrad (grön, blå, röd). Jag vågade mig på den svåraste och efter att jag hade åkt den döpte min bror raskt om mig till det lite mindre tilltalande Skrik-Anna. Man åker först genom en helt övertäckt tunnel för att sedan kastas ut i en stor tratt där man snurrar runt som en död fisk för att slutligen kastas ner i en 2m djup bassäng, i ett vattenfall. Jag fick kallsupar båda gångerna jag åkte, men kul var det:-)

Resten av fredagen ägnades åt lek utomhus i det strålande sommarvädret och sedan grillade vi 1,2kilo hälleflundra och festade loss på (av de 18,5 kg som min bror fiskade upp i Nordnorge förra veckan). Så otroligt gott!

Idag begav vi oss iväg från Göteborg och åkte och hälsade på min morbror med familj i Ulricehamn. Vad underbart det är att kommat till Knuve (gården heter så som de bor på). Det kommer ett sådant lugn över mig när jag är där. En jättestor trädgård och gårdsplan och sedan skogen bakom huset och bara en massa öppna fält framför. Barnen kan man släppa hur långt som helst, man ser dem i princip vart de än tar vägen. Sedan gör det ju inte saker bättre att världen bästa barnvakter bor där hellersmiley. Mina kusiner Gustav och Clara (13 resp 15 år) tar gärna hand om barnen och leker med dem så trötta mormor och mamma får vila och sola lite. Tack, tack för det!

Nu är vi tillbaka i Mariestad och imorgon kommer Peter tillbaka från sin golfhelg så då åker vi upp till Sthlm. Har lite ångest för nästa vecka när det är dags att återgå till verkligheten igen. Så mycket aktiviteter som barnen haft denna vecka kan jag inte ge dem på en månad själv hemma. Så nu är det tillbaka i lekparkslunken. Och alla bråk – phu! Här är det i alla fall fler som delar på trotsattackerna… Men snart är det semester – TJOHO!