Härliga, fantastiska, underbara jul! Jag älskar verkligen julen och allt som hör till. Julpynt, ljus, tomtar, glögg, peppparkakor – allt!

Så igår tjuvade vi lite på traditonen och satte upp alla adventsljusstakar och stjärnor – och när jag ändå var igång åkte alla tomtar upp också smiley. Varför ska man vänta med dem till bara några dagar innan jul? Då hinner man ju inte njuta. Den stora delen av julen är ju all förväntan och mys innan. Mörka december och alla lampor inomhus – härligt!!!

I & E hjälpte till, jag sade att vi skulle byta ut alla lampor i fönstren till massa små lampor och i deras fönster skulle de få massa stjärnor (ljusslinga som hänger ner i rader med stjärnor på). De var entusiastiska och hjälpte glatt till att trassla ut alla slingor, bära ljusstakar, plocka upp tomtar.

Men när vi var klara undrade I var alla lampor var – vi skulle ju sätta upp massa smålampor! Och i hans värld var inte flera små lampor på en ljusstake en “massa smålampor” Han var mycket besviken på mig som han tyckte hade lurat honom . Så där ser man, man ska inte försöka förenkla sina förklaringar för det slår bara tillbaka med en gång smiley.