Inser nu att jag gjort precis samma misstag som min mor i julpyntandet!

Jag och min bror fick under vår barndom Lisa Larssons tomtefamilj: Tomtefar, tomtemor samt två tomtenissar var. Men eftersom vi inte hade egna hem att sätta dessa underbara små figurer i så började hon ställa upp dem överst på hyllan i vardagsrummet. Så varje jul har vi haft två tomtefamiljer som strålat ner på oss från ovan. Det har både för mamma och för oss blivit självklart att de ska stå där (kom ihåg: vi är en mycket traditionsbunden familj vad gäller jul – här ruckas inte på något i onödan smiley ). Så när jag och bror flyttade hemifrån fick tomtefamiljerna snällt stanna kvar eftersom vi ändå firade jul hemma i M-stad.

Sen fick min mor snilleblixten när barnbarnen började komma att hon, genom att ge dem varsitt luciatåg, kanske skulle kunna klara sig undan att bli av med sin tomteparad. Sagt och gjort, vi har nu 7 stycken Lisa Larsson figurer från Luciatåget och fler kommer det bli, närmare bestämt 12 innan tågen är kompletta.

Men var har jag satt dem…. Jo, såklart på “deras” plats, på hyllan i köket! Och där ska de bo! Så nu kommer inte heller mina barn få sina Luciatåg när de flyttar hemifrån… Jag borde låtit dem ligga kvar i kartongerna.

Nu ser jag mig istället springa omkring och köpa Lisa Larsson figurer till mina barnbarn. Tänk den som är sist kvar i vår släkt – han/hon kommer ha Lisa Larsson i vartenda fönster smiley