Jag har läst någonstans att man efter fem år vill göra om och göra nytt hemma – sedam om man verkligen gör det är en annan femma – men tankarna kommer då i alla fall. Och på mig och P var det som att de ställa en klocka. Vi har bott i huset i fem år och nu vill vi göra om överallt igen. Naturligtvis sätter vissa krassa ekonomiska fakta stopp för våra vilda ideér men en liten ny fondtapet i köket har vi fått till – och eftersom tapetsering gör sig bäst utan tre stycken småbarn skedde vår renovering mellan 20.30-01 inatt.

Men trots den sena timmen blev resultatet faktiskt riktigt bra om jag får säga det själv. Det var ju trots allt första gången både P och jag tapetserade själva utan min pappas rådgivning och vakande öga… Mamma hjälpte dock till en del, förutom handäräckning och uppmuntrande tillrop servade hon med vin – en nog så viktig ingrediens i en lyckad renoveringsmiley.

Här har ni proceduren och det någorlunda färdiga resultatet -slutfinishen är inte riktigt gjord ännu. Snacka om färgklick i vårt annars så färglösa kök!